Fattigaste månaden!

Idag är det den 31 januari och den fattigaste månaden på året har nu nått sitt slut.

Jag har alltid känt av detta då kostnaderna alltid sprungit iväg lite för mycket runt jul. För mig har nog också problemet varit att jag fortsatte handla även efter jul, då reorna löste av julhandeln. Jag minns också i Klarnas start att det var mycket “köp nu, betala i februari”. Det kanske är så fortfarande, jag är osäker. Jag var iallafall en sådan person som lätt nappade på sådana erbjudanden.

Detta ledde ju såklart till att jag alltid spenderat alla pengar i förväg, så när lönen kom så fanns det alltid något att betala för. Ibland plagg som jag redan tröttnat på. Jag hamnade aldrig i riktigt trubbel då jag alltid kunde betala. Men kul är det ju inte att aldrig kunna köpa nåt för pengar som man inte har.

Värre var det för kanske 15 år sedan då jag kunde ha massa avbetalningar och betalade in lägsta belopp på fakturorna. Usch, ryser åt helt fel håll av bara tanken!

2018 var året då jag började ta riktigt ansvar för min ekonomi, och nu i januari 2019 är första gången som jag inte känt av någon “fattig månad”. Jag trodde nog aldrig att jag skulle kunna få känna såhär! Men här är den, känslan av att inget tungt pengasamvete ligger på mina axlar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *