Men vi kan inte spara!

När jag träffade min man bodde han i en liten prisvärd hyrestvåa som jag flyttade in med honom i. Ganska snart så blev jag gravid, och när sonen var 1 år så började lägenheten kännas rätt så trång. Vi lyckades byta lägenheten mot en trea, med en hyra på cirka 11 000kr i månaden. Där nånstans började frågorna.. Varför köpte vi inte något, istället för att betala hög hyra?

Vårt svar var enkelt, ingen kontantinsats! Hur ska vi, som nyss träffats, skaffat barn så tidigt i förhållandet och inga besparingar kunna få ihop pengar till en kontantinsats?! Vi avfärdade detta snabbt som ögat och upprepade detta varje gång någon frågade.

Lägenheten kändes dock aldrig helt rätt och efter två år fick vi erbjudande om att flytta till en fyra som skulle byggas alldeles i närheten. Tur var det, för jag fick reda på att jag var gravid samma dag ☺️

Månaderna gick, huset med vår lägenhet växte fram och min mage växte på i samma takt. Vi flyttade strax efter att dottern var född. Nu hade vi en hyra på nästan 16 000kr.

Med den hyran så kom frågorna igen. Men ja, nu hade vi ju definitivt inte möjlighet att spara till en kontantinsats! Vi sa att vi var nöjda som det var och att vi inte brydde oss om att det var en hyresrätt.

Vår dotter var strax över året när vår lilla överraskning dök upp. Vi skulle få ett barn till! Vi började planera för vårt liv med tre barn i vår lägenhet och tänkte att saker och ting löser sig nog. Vi undrade hur länge de yngsta barnen skulle kunna tänka sig att dela rum..

En dag för snart ett år sedan så kom det ikapp oss. Känslan som vi alltid avfärdat och förnekat. Vi ville ha ett hus!

Fortsättning följer.. 💗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *