Behöver jag verkligen det här?

Det är en fråga du bör ställa dig så fort du får för dig att köpa något. Jag kunde verkligen få för mig att jag behövde saker, när jag egentligen bara ville ha dom.

I våras, när solen började titta fram så blev mina pigmentfläckar sedan graviditeterna mycket mer framträdande. För att inte göra saken värre, så fick jag för mig att köpa en hatt med ett stort brätte. Detta trots att jag redan hade en hatt hemma, fast i en annan modell. Ja, det tog mig väl inte jättemånga minuter att inse att det var ett felköp. Men låt shoppingen fortsätta ändå. Hatten för 199 kr var ju ändå rätt billig, så passade på att komplettera med två till. Usch, skämshatten på nu när jag skriver detta! Favorithatten blev en av de två sista, och det var endast den, och den jag redan hade som användes. De andra två fick hitta nya ägare genom Tradera.

Detta är endast en utav alla gånger jag fått för mig att jag verkligen behövt något. Här skulle jag ha ställt mig frågan, behöver jag verkligen ha den där hatten? Och vet ni, det gjorde jag! Jag tror faktiskt att jag tänkte på den där hatten i en vecka. Men borde jag då inte kommit på att jag inte behövde den?

Det är faktiskt rätt så svårt att identifiera vad som är vad när köpsuget sätter in. Detta är något man lär sig efterhand. Det låter enkelt, men egentligen är det bara att svara nej när du ställer dig frågan. Övertyga dig själv om och om igen. Till slut har du tröttnat på det du ville köpa innan du ens hann skaffa det.

Det låter lite hårt att bara köpa saker man verkligen behöver, och jo, jag låter mig handla lite kläder då och då. Dock är det då planerat sedan några månader innan en stor rea. Jag köper inte mycket, och jag handlar inte till fullpris. Jag köper några få utvalda plagg för att hålla garderoben flytandes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *