Jag förtjänar bättre än det här!

Åh så jag ser framemot en ny kaffemaskin på jobbet! Den som finns nu har rätt så många år på nacken, och jag är faktiskt osäker på om den ens gjorde gott kaffe från första början. Men nu äntligen, har det börjat planeras för att byta ut den.

I många år har jag inte tyckt att kaffet på jobbet duger, och jag har istället köpt med mig takeaway från 7-eleven. Jag tyckte inte att det var någon större kostnad med cirka 30 kr/koppen. Jag minns att det var något som inte störde mig. Jag har ju pengarna så varför inte spendera dom!?

Minns att jag på en praktikplats på en tidning i min ungdom skrev en krönika om hur mycket pengar mina kollegor spenderade på kaffe om dagarna. Där kostade det 1 kr/kopp. Många av kollegorna drack upp till åtta, tio koppar om dagen. Jag började summera allt, och kom fram till rätt så höga summor. Jag tyckte det var helt galet att spendera så mycket pengar på kaffe!

Många år senare fick jag äta upp allt. Också jag hade hamnat i kaffeträsket, och faktiskt med råge, spenderat mycket mer än vad mina journalistkollegor gjorde.

Summa summarum för min del så har jag spenderat cirka 6000 kr på kaffe/år. Och denna lyx (slöseri) har pågått i ett flertal år!

Men detta är nu över, och jag passerar min gamle trotjänare varje morgon utan att svänga in och plocka upp en kaffe. I början kunde jag titta åt dess håll och tänka “fuck off” för att sedan gå vidare i rask takt mot jobbet.

Jag förtjänar bättre kaffe! Men vad jag också förtjänar är bra ekonomi, självkontroll och stolthet! Det har jag nu, jag väljer det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *