Det här kan du göra redan nu!

Så hur börjar man att spara pengar då? Det finns såklart massvis med saker du kan göra, men för att mjukstarta lite så kan du börja med att se över dina fasta utgifter. Det kommer att göra stor skillnad, och det är inte nåt du riktigt kommer att sakna.

Se över dina försäkringar. Jämför priser mellan de olika försäkringsbolagen och se vilken som passar dina behov. Det brukar också bli billigare att samla alla dina försäkringar under ett och samma tak. Om du dessutom tecknar via en återbäringssida som Refunder eller liknande så får du pengar tillbaka!

Bredband. Behöver du verkligen så mycket bandbredd som du idag har? Min familj på fem personer har till exempel bara 10 Mbit och det klarar vi oss gott och väl på.

Har du det billigaste mobilabonnemanget? Jämför priser så att du får det bästa priset!

Är det kanske daga att byta elbolag? Stanna inte av gammal vana. Byt om det finns något billigare!

Kolla igenom dina kostnader för bankavgifter. Du kanske betalar för plustjänster som du inte har något behov av. Om du har ett kontokort med avgift bör du se över att byta detta till ett kort utan avgift. Jag själv har avslutat mitt kontokort hos banken samt ändrat från kreditkort hos Ica till endast bonuskort. Istället för detta har jag nu ett kreditkort med 0kr i avgift som jag dessutom samlar bonus med. Win-win helt enkelt!

Vad har du för andra kostnader som dras direkt från ditt kort? Abonnemang som till exempel Netflix, Spotify och Storytel kostar mycket pengar. Se också igenom om du har några tidningsprenumerationer. Jag menar inte att du ska avsluta allt, men du bör i alla fall tänka igenom vad som är viktigt för dig att behålla. Många bäckar små..

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *